Views
2 years ago

The Jaguar #01

 • Text
 • Jaguar
 • Formule
 • Nieuwe
 • Auto
 • Jaar
 • Elektrische
 • Twee
 • Heel
 • Seizoen
 • Eerste
In dit nummer keren we terug naar de top van autosport, maar niet op een conventionele manier, en dit helpt ons bij de snellere ontwikkeling van elektrische aandrijvingen. Tegelijk introduceren we de Jaguar I-PACE Concept, een revolutionair nieuw model dat u nu al kunt reserveren voor 2018.

I-PACE CONCEPT IAN

I-PACE CONCEPT IAN CALLUM “Auto-ontwerpers hebben een zwak voor het zogenoemde ‘mid-cabin’- profiel”, vertelt designdirecteur Ian Callum. “Daarom is de C-X75 mijn favoriete Jaguar en vind je heel veel lijnen van die C-X75 terug in de I-PACE Concept” Ian Callum, Jaguars designdirecteur sinds 1999, zegt zelf verjongd te zijn tijdens het creatieproces van de I-PACE Concept: “De auto is eigenlijk ontworpen zonder regels; het is een volledig nieuw voertuig dat het design van Jaguar naar een nieuwe dimensie brengt.” Het iconische ‘mid-cabin’-profiel is iets waar hij lang aan gekneed heeft. “Auto’s zien er op hun best uit als je het gewicht van de achterwielen kunt wegnemen – daarom houden we van coupés bij Jaguar. In de jaren 60 maakte de opkomst van auto’s met een middenmotor het voor designers ook mogelijk om het visuele gewicht van de cabine nog meer naar de voorkant te brengen.” “De I-PACE Concept is de eerste Jaguar zonder verbrandingsmotor. Het bood ons de uitgelezen mogelijkheid om de cabine tussen de wielen in te positioneren. Op die mogelijkheid zijn we in al ons enthousiasme gesprongen… Eigenlijk voelt het hele project als één grote sprong. Een sprong naar een ongelooflijk opwindende toekomst voor autodesign.” RESERVEER UW AUTO NU OP www.jaguar.com/i-pace 30 THE JAGUAR

THE JAGUAR 31

 

JAGUAR

THE JAGUAR Magazine #07

 

JAGUAR MAGAZINE is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In het nieuwste nummer vindt u een groot aantal inspirerende mensen: van Luke Jennings, bedenker van Villanelle, een van de meeste interessante tv-karakters van dit moment, tot Marcus Du Sautoy, die zich afvraagt of AI op het punt staat om creatief te worden. We bezoeken de VS om de foodie-hemel van Portland te verkennen in een elektrische Jaguar I-PACE, we pakken een Jaguar XE naar Zuid-Frankrijk om de charmante stad Arles door de ogen van een fotograaf te zien en nog veel meer.

De bibliotheek

THE JAGUAR #07
THE JAGUAR #06
THE JAGUAR #05
THE JAGUAR #04
The Jaguar #03
The Jaguar #02
The Jaguar #01

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2016

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.