spark44
Views
6 years ago

The Jaguar #01

 • Text
 • Jaguar
 • Formule
 • Nieuwe
 • Auto
 • Jaar
 • Elektrische
 • Twee
 • Heel
 • Seizoen
 • Eerste
In dit nummer keren we terug naar de top van autosport, maar niet op een conventionele manier, en dit helpt ons bij de snellere ontwikkeling van elektrische aandrijvingen. Tegelijk introduceren we de Jaguar I-PACE Concept, een revolutionair nieuw model dat u nu al kunt reserveren voor 2018.

De Agenda LENTE/ZOMER

De Agenda LENTE/ZOMER 2017 Februari 18 februari FORMULE E IN BUENOS AIRES: UITKIJKEN GEBLAZEN VOOR NOODLE Noodle, de fictieve Japanse stripfiguur en stichtend lid van de virtuele band Gorillaz, heeft iets met snelle elektrische auto’s. Panasonic Jaguar Racing-coureurs Adam Carroll en Mitch Evans zijn al gewaarschuwd dat ze hun I-TYPE-auto’s niet uit het oog mogen verliezen op 18 februari in Buenos Aires. Het derde seizoen van het FIA-kampioenschap Formule E ging in oktober 2016 van start. Tijdens de laatste race van vorig seizoen liet de Argentijnse hoofdstad overtuigend zien dat Formule E het publiek kan begeesteren. Het feit dat alle teams dezelfde motor hebben, staat garant voor hoogst vermakelijke nek-aan-nekraces. Voeg daar nog het 2,44 km lange circuit in Puerto Madero aan toe met zijn rijke mix van snelle en trage bochten en chicanes, en je weet waarom zowel de coureurs als de fans likkebaardend naar de race uitkijken. En het zou wel eens kunnen dat ook een jonge Japanse gitariste de verleiding niet kan weerstaan… GREAT SCOTLAND YARD HOTEL Great Scotland Yard is een klassiek monument in Londen. In victoriaanse tijden deed het gebouw dienst als uitvalsbasis voor de hoofdstedelijke politie. Hier gingen speurders op zoek naar carrièrecriminelen als Jack the Ripper. Vandaag, na een investering van meer dan €126 miljoen, krijgt het een nieuwe bestemming als luxehotel in de stijl van de Belle Époque. Met zijn 236 kamers – voor de duurste hoest je zo’n slordige €11.500 per nacht op – biedt het hotel je een flinke snuif Londense sfeer die van je bezoek aan de stad een Dickensiaanse ervaring maakt. Altijd al een vakantie in het hart van Sherlock Holmes’ universum willen beleven? Nu kan het. 10 THE JAGUAR

23 maart ART BASEL, HONG KONG Art Basel werd in 1970 opgericht door galeriehouders uit Basel en is de voornaamste kunstbeurs voor moderne en hedendaagse kunst, met drie locaties in Basel, Miami Beach en Hong Kong. Elke regionale beurs stelt zich op geheel eigen wijze aan de wereld voor. Vanaf de start in 2013 heeft Art Basel Hong Kong razendsnel naam gemaakt als draaischijf van de Aziatische kunstmarkt. Van 23 tot 25 maart zullen 241 gerenommeerde internationale galerieën uit meer dan 40 landen op de beurs hun werken vertonen. 29 galerieën zullen er voor het eerst bij zijn. Ook voor het eerst van de partij dit jaar is de Kabinett-sector, met individuele galerieprojecten, van solotentoonstellingen, thematische groepsexposities, installaties en films tot collecties van historisch kunstmateriaal. Wie de hoofdbeurs bezoekt, zal een ruime waaier aan moderne kunst kunnen bewonderen, waaronder werken uit begin 20ste eeuw en werken van een aantal van de meest gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. Naast een groot aantal galerieën uit Hong Kong en China zien ook steeds meer galerieën uit India, Zuid-Korea en Taiwan Art Basel Hong Kong als de belangrijkste bron voor nieuwe werken. Bezoek voor meer informatie Art Basel op artbasel.com HET WACHTEN WAARD De eerste authentieke nieuwe Jaguar XKSS in zestig jaar wordt in maart aan een Amerikaanse klant geleverd. In totaal bouwt het Special Vehicle Operations-team van Jaguar Land Rover negen getrouwe replica’s, exact volgens de originele blauwdruk. In 1957 besloot Jaguar in beperkte oplage een wegauto te bouwen die was gebaseerd op de onoverwinnelijke D-Type. Die had toen net drie jaar op rij, tussen 1955 en 1957, de 24 uur van Le Mans gewonnen. Negen van die wegauto’s, die naar de Verenigde Staten zouden worden geëxporteerd, werden echter door een rampzalige brand verwoest. Daardoor werden uiteindelijk slechts 16 exemplaren van de XKSS afgewerkt. We spoelen door naar begin 2016. Jaguar wil het verlies van destijds nu compenseren en alsnog de negen “verloren” auto’s bouwen, te beginnen met autonummer “00”. Het prijskaartje voor de nieuwe lijn klassiekers zal rond de €1,27 miljoen schommelen. Een echt koopje in vergelijking met de 16 originele XKSS-modellen, die op meer dan €11,5 miljoen per stuk worden geschat. FOTO’S: MAURITIUS IMAGES, ART BASEL, PR Maart THE JAGUAR 11

Copied successfully!
 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.