spark44
Views
6 years ago

The Jaguar #01

 • Text
 • Jaguar
 • Formule
 • Nieuwe
 • Auto
 • Jaar
 • Elektrische
 • Twee
 • Heel
 • Seizoen
 • Eerste
In dit nummer keren we terug naar de top van autosport, maar niet op een conventionele manier, en dit helpt ons bij de snellere ontwikkeling van elektrische aandrijvingen. Tegelijk introduceren we de Jaguar I-PACE Concept, een revolutionair nieuw model dat u nu al kunt reserveren voor 2018.

De Agenda LENTE/ZOMER

De Agenda LENTE/ZOMER 2017 Mei 26 mei DE 35 STE AMERICA’S CUP IN BERMUDA Zes zeilboten die een snelheid halen van 100 km/h zakken in mei naar de Great Sound-baai in Bermuda af om er te strijden voor de oudste trofee in de geschiedenis van de sport – de America’s Cup. Het gaat om de nieuwe generatie zeilcatamarans met een lengte van meer dan 15 meter die veeleer over het water vliegen dan dat ze erdoor ploegen. Voortgedreven door solide vleugels die niet voor die van een passagiersvliegtuig hoeven onder te doen, zeilen ze meer dan drie keer sneller dan de wind. Aan het roer voor Groot-Brittannië – dat de wedstrijd die het 166 jaar geleden zelf in het leven riep nog nooit kon winnen – staat de olympische legende Sir Ben Ainslie, die Land Rover BAR vertegenwoordigt in een boot die het merk zelf mee ontwikkelde. Juni 14 THE JAGUAR

FOTO’S: GETTY IMAGES, HARRY KENNEY HERBERT, ADRIAN SMITH & GORDON GILL ARCHIVE DE JAGUAR CLUB VOOR PROMINENTE SNELLE GENTLEMEN De beste raceauto is maar zo goed als zijn bestuurder. Een paar van de grootste coureurs uit de geschiedenis leerden het vak door op en naast het circuit met Jaguars te rijden. De gedurfde en geïnspireerde prestaties die Mike Hawthorn in de jaren vijftig aan het stuur van zijn Jaguar D-Type leverde, zijn later een eigen leven gaan leiden. In onze nieuwe serie “De Jaguar Club voor Prominente Snelle Gentlemen” brengt de bekroonde documentaire-scenarist Manish Pandey een scherpzinnig en ontroerend portret van de begenadigde maar tragische figuur die Hawthorn was. De getalenteerde maar hoogmoedige Engelse playboy leefde en racete in een tijdperk dat de levens eiste van heel wat andere jonge en getalenteerde mannen. Hij was zo stoutmoedig dat hij na de winst in de dramatische 24 uur van Le Mans in 1955 en in het Wereldkampioenschap Formule 1 in 1958 op het hoogtepunt van zijn kunnen de racesport vaarwel zei om een eigen zaak op te starten. Het enige wat ook hijzelf niet had zien aankomen, was zijn eigen veel te vroege dood in 1959, toen hij in Engeland met zijn Jaguar verongelukte op de openbare weg, ver weg van de racecircuits die hem roem hadden gebracht. 10 juni EXPO 2017 IN KAZACHSTAN De Kazachstaanse hoofdstad Astana is gaststad van de Expo 2017. Het Centraal-Aziatische land zet op die manier zijn ambitie kracht bij om een mondiale speler voor duurzame energie te worden. De Expo staat in het teken van ‘Energie van de Toekomst’ en zal in drie maanden tijd tot drie miljoen bezoekers lokken. Inhoudelijk zullen de uitdagingen van de toekomst voor de energiesector worden uitgestippeld. Het evenement zal de machtigste mensen ter wereld en vernieuwende denkers uit meer dan 100 landen samenbrengen in een poging om het energielandschap van de toekomst uit te tekenen. De Expo zal plaatsvinden in een speciaal voor de gelegenheid ontworpen complex van meer dan 170 hectare in hartje Astana, met onder meer een 25 hectare groot expositiecentrum ontworpen door Adrian Smith + Gordon Gill Architecture. Op het einde van het evenement zal het forum een manifest opstellen met waarden en grondslagen dat een leidraad voor regeringen zal vormen inzake verantwoord en economisch energiegebruik in de toekomst. THE JAGUAR 15

Copied successfully!
 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.