spark44
Views
6 years ago

The Jaguar #01

 • Text
 • Jaguar
 • Formule
 • Nieuwe
 • Auto
 • Jaar
 • Elektrische
 • Twee
 • Heel
 • Seizoen
 • Eerste
In dit nummer keren we terug naar de top van autosport, maar niet op een conventionele manier, en dit helpt ons bij de snellere ontwikkeling van elektrische aandrijvingen. Tegelijk introduceren we de Jaguar I-PACE Concept, een revolutionair nieuw model dat u nu al kunt reserveren voor 2018.

Voorwoord NOODLE IS EEN

Voorwoord NOODLE IS EEN JAPANS GITAARWONDER, EEN EXPERT IN VECHTKUNST EN STICHTEND LID VAN DE BRITSE VIRTUELE BAND GORILLAZ. ZE IS OOK DE KERSVERSE WERELDWIJDE AMBASSADRICE VOOR @JAGUARRACING. Originaliteit inspireert me. Net als kersenbloesem in de lente, sobanoedels, snelheid, explosieve chemische reacties, mensen die belangeloos anderen helpen, kunst, manga, muziek, magie, reizen. Ik wil meer vrouwen inspireren om met techniek bezig te zijn, en duurzaamheid in de automobiel industrie stimuleren. Om maar een paar voorbeelden te geven. Door te geloven in wat ik doe. Door hard te werken. En door te bewijzen dat vrouwen alles kunnen wat mannen kunnen, en nog veel meer. Ik wil ook aan mijn sliptechniek werken. De Formule E staat nog in zijn kinderschoenen – de sport bestaat amper twee jaar – en draait volledig op elektrische auto’s. Er worden heel wat middelen vrijgemaakt voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van elektrische motoren! De hele wereld zal baat hebben bij elektrische motoren, dus ik wil de ontwikkeling ervan stimuleren en ondersteunen, tot de elektrische motoren op eigen kracht verder kunnen. Zoals de tamagotchi’s van vroeger. Ken je die nog? Japanse uitvinding. Het is al te gemakkelijk om te vernietigen wat we hebben, en het vraagt heel wat inspanningen om onze biotoop te beschermen. Maar wij mensen zijn slim. We hebben de kracht om onze wereld te veranderen. Vooruitgang heeft heel wat problemen veroorzaakt, dus laten we diezelfde vooruitgang gebruiken om technisch geavanceerde oplossingen te bedenken waarmee we die problemen van de baan kunnen ruimen. Je kunt tieners nergens toe verplichten. Toon hun gewoon dat techniek cool is. Momenteel heeft het woord ‘ingenieur’ een slechte bijklank. Het klinkt zo stoffig en droog en saai. Maar dat is het niet. Ingenieurs zijn het brein achter apps, 3D-modellen, grafische toepassingen, design en computer wetenschap – dingen waar de meeste tieners mee bezig zijn zonder dat ze het beseffen. Omdat ik niet naar een gewone school ben gegaan, zijn mijn kwalificaties niet echt conventioneel. Mijn opleiding bestond voornamelijk uit geheime operaties en gevechtstraining, maar meer kan ik daar niet over zeggen. Toch moet ik me net als iedereen naar de wetten van de fysica plooien. De snelheid waarmee mijn vingers over mijn gitaar glijden; hoe hoog 2D [zanger van Gorillaz] springt wanneer hij een muisje ziet. Als je schoonheid in de getallen en processen om ons heen kunt zien, denk ik dat je bekwaam bent. De scholen moeten enkel een manier vinden om het beter uit te leggen… dat ingenieurs geen weirdo’s zijn met rekenmachines of laboratoriumjassen. Dat ze hun creativiteit kunnen botvieren en hun verbeelding gebruiken om de wereld écht te veranderen. Dat is toch het coolste wat er is? Afgezien van Gorillaz natuurlijk… ILLUSTRATIE: JAGUAR PR 6 THE JAGUAR

THE JAGUAR COLLECTION 2017 MADE TO PERFORM Dynamic design. It’s at the heart of our cars and in every stitch of the Jaguar Lifestyle Collection. Created for an active day out, this stylish, comfortable range features wardrobe staples for the whole family. Every item, from our keyrings to our clothing, is crafted to Jaguar standards and features cues from our cars design. From accents of classic Racing Red, to subtle houndstooth patterns inspired by the All-New F-PACE. Meanwhile, kids can discover the joy of Jaguar with the friendly face of our new Cub character, who has a starring role in our All-New Children’s Collection. For more information visit your local Jaguar Retailer or shop online at Jaguar.com/shop THE ART OF PERFORMANCE

Copied successfully!
 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.