Views
5 years ago

The Jaguar #01

 • Text
 • Jaguar
 • Formule
 • Nieuwe
 • Auto
 • Jaar
 • Elektrische
 • Twee
 • Heel
 • Seizoen
 • Eerste
In dit nummer keren we terug naar de top van autosport, maar niet op een conventionele manier, en dit helpt ons bij de snellere ontwikkeling van elektrische aandrijvingen. Tegelijk introduceren we de Jaguar I-PACE Concept, een revolutionair nieuw model dat u nu al kunt reserveren voor 2018.

Voor wie met een F-PACE

Voor wie met een F-PACE rijdt, is de hemel een verlaten weg in Zweden – Mia en Anders Cronwall (onder) zijn het daarmee eens, nu ze de drukte van het stadsleven achter zich hebben gelaten. Mia runt een prachtig café aan de zeekant en Anders is een gepassioneerd kreeftenvisser geworden “KREEFTVISSEN IS EIGENLIJK MEER EEN DURE HOBBY” ANDERS CRONWALL 62 THE JAGUAR

REIZEN WAAR ETEN VATTEN RESTAURANT & KAFÉ Een culinair genot. Kies uit vis van de dag, soep of vegetarisch, in combinatie met een selectie fijne wijnen en lokaal ambachtelijk bier. restaurangvatten.com MIA’S SJÖBOD Cakes en gebak om van te watertanden, heerlijke zeevruchtensoep en hartige broodjes in een oud boothuis in Hälleviksstrand. Dagelijks geopend tijdens de zomer, en enkel ’s weekends in september, oktober en mei. miassjobod.se We houden van steden. Meer dan de helft van ons leeft tegenwoordig in een stad, en tegen 2050 zal dat tweederde zijn. Maar we laten de stad ook graag achter ons. Vijf dagen in een immer pulserende en steeds vollere metropolis lijkt genoeg. Sta je vrijdagavond laat door het kantoorraam naar de heuvels in de verte te staren, weet dan dat je niet de enige bent. Ook de behoefte om de stad even achter je te laten, is niet nieuw. Rond onze grootste steden liggen vaak spectaculaire of rustgevende landschappen die stadsbewoners al als recreatieoord gebruikten toen het begrip ‘stress’ nog moest worden uitgevonden. De inwoners van Manhattan en Milaan hebben het weekend weg tot een kunstvorm verheven in de Hamptons en aan de Italiaanse meren (zie verder). Scandinavische steden behoren tot de leefbaarste ter wereld, maar om mijn punt kracht bij te zetten, ruil ik de (niet bijzonder zware) lasten van het stadsleven in Göteborg in voor de lusten van de Bohuslänkust, een eilandengroep op amper een uurtje rijden van de stad. Je vindt er robuuste kliffen, gammele vissersdorpjes en ruwe zeegezichten. Mijn partner voor dit specifieke uitje is een Jaguar F-PACE, 2.0 liter diesel, All Wheel Drive en – noblesse oblige – helderrood omdat aan de Bohuslänkust het kreeftenseizoen aangebroken is, het hoogtepunt van de culinaire kalender in Zweden. Ik zeg ‘partner’ omdat de manier waarop je de bestemming van je uitje bereikt even belangrijk is als de bestemming zelf. Tijd is kostbaar en het ziet er nu eenmaal niet naar uit dat je de enige bent met dit reisdoel in gedachten. De wegen zijn druk en je wilt niet nog gestrester aankomen. Je hebt een auto nodig waar je echt tijd in wilt doorbrengen en waar je – na het verkeer te hebben doorstaan – echt mee wilt rijden. De F-PACE doet zijn reputatie als Jaguar SUV gelukkig alle eer aan. Terug naar de kreeften. Het pittoreske dorp Hälleviksstrand ligt op 85 km van het centrum van Göteborg. Hier besloot Anders Cronwall alles achter te laten om op kreeften te gaan THE JAGUAR 63

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.