spark44
Views
6 years ago

The Jaguar #01

 • Text
 • Jaguar
 • Formule
 • Nieuwe
 • Auto
 • Jaar
 • Elektrische
 • Twee
 • Heel
 • Seizoen
 • Eerste
In dit nummer keren we terug naar de top van autosport, maar niet op een conventionele manier, en dit helpt ons bij de snellere ontwikkeling van elektrische aandrijvingen. Tegelijk introduceren we de Jaguar I-PACE Concept, een revolutionair nieuw model dat u nu al kunt reserveren voor 2018.

8 THE JAGUAR De Agenda

8 THE JAGUAR De Agenda LENTE/ZOMER 2017

Januari BOWIE, ÉÉN JAAR LATER “Ik heb de voorbije 12 maanden heel vaak aan David Bowie gedacht”, zegt Ian Callum, directeur design van Jaguar. “Mijn hele leven lang heb ik me zowel privé als professioneel laten inspireren door Bowies optimistische instelling, door het geloof dat je altijd iets kunt creëren dat anders en nieuw is. Men vraagt mij vaak of autodesign kunst is of traditioneel design. Volgens mij is het kunst. Autodesign vereist kennis van beeldhouwen en vormgeven; je moet er het hart op de tong voor hebben; en ja, het vereist ook een zekere mate van zelfverwennerij. Het is dan wel maar een auto, een gebruiksvoorwerp, iets wat je over tien jaar zult vervangen en niet op dezelfde manier koestert als een oude vinylplaat, maar toch streef je altijd naar dat ene trapje hoger, dat je eigenlijk niet haalbaar achtte. Bij Jaguar waren we volop het I-PACE-concept aan het ontwikkelen toen we het nieuws over Bowies dood vernamen, en het maakte heel wat los bij het team, net als overal ter wereld. “Bowie bezat de gave om muziek te maken die niet alleen fris en nieuw klonk, maar tegelijk melodieus en aangenaam was. Voor mij ging zijn leven niet zozeer over het uitdagen van de status-quo, maar wel over de manier waarop hij dat deed. Je hoefde geen plek in je hart te vinden voor zijn muziek, die was er al. Mooi, goed en anders klinken is niet gemakkelijk, maar Bowie slaagde erin. Op haar best geeft Bowies muziek je het gevoel dat de planeten op één lijn staan.” FOTO’S: DUFFY ARCHIVE & DAVID BOWIE ARCHIVE, GETTY IMAGES (3) 5 januari CES 2017 Op zoek naar inspiratie voor 2017? Waarom niet eens een kijkje nemen bij de innovation community die van 5 tot 8 januari haar waren uitstalt op de CES (voorheen de Consumer Electronics Show) in Las Vegas? Voor het eerst zal Jaguar aanwezig zijn, en daar heeft het merk twee zeer goede redenen voor. De I-PACE en I-TYPE zullen hun debuut maken in de woestijn van Nevada. Voor meer informatie over de CES kun je terecht op ces.tech 50 ste Verjaardag “BLOW-UP” Londen was in de swinging sixties even sexy als scandaleus. “Blow-Up”, de film uit 1967 van Michelangelo Antonioni die deze maand 50 jaar geleden werd uitgebracht, wist beide kanten van het leven in de stad met veel zwier te vatten. Het hoofdpersonage, dat vertolkt wordt door David Hemmings en gebaseerd is op fotograaf David Bailey, staat in het collectieve geheugen gegrift. 19 januari MUSCAT FESTIVAL, OMAN Het grootste culturele evenement van Oman viert zijn 17de editie en zet de bruisende creatieve industrieën van het sultanaat in de verf. Het festival vormt een kleurrijke, multiculturele viering van alles wat Omaans is en vindt verspreid over het hele sultanaat plaats, onder meer in de prachtige Naseem-Tuinen en het glorieuze Amerat-Park. muscat-festival.com THE JAGUAR 9

Copied successfully!
 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.