Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

Als je 25 jaar geleden

Als je 25 jaar geleden toen DE TECHNICUS ik bij Jaguar begon had GRAHAM WILKINS - CHIEF gezegd dat ik ooit Chief PROGRAMME ENGINEER E-PACE Programme Engineer voor een performance-SUV als deze zou worden, dan had ik je voor gek verklaard. Ik besefte dat ik, om de tradities te doorbreken en vragen te stellen over wat een Jaguar behoort te zijn, een jong en supertalentvol team om me heen moest verzamelen. En dat is gelukt. Tijdens het hele project hebben we alles met een nieuwe insteek bekeken. Dit is de mooiste baan ter wereld. Toen we begonnen, wisten we dat veel klanten een auto willen die het gevoel van een sportauto geeft, ook als ze in een levensfase zitten of een levensstijl hebben waarbij ze minstens vier zitplaatsen en veel ruimte nodig hebben. Dus begonnen we na te denken over een sportauto voor het dagelijks gebruik. We wilden de ultieme balans vinden tussen schoonheid en praktisch nut. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Voor mij is de binnenkant van de auto even goed als het exterieurdesign. Als je naar het interieur kijkt, zie je een grote aandacht voor de bergruimte in de auto. Zo zijn er diverse slimme foefjes in de console tussen de voorstoelen en in de portieren, het dashboardkastje en de bagageruimte om de auto zo praktisch mogelijk te maken. We konden beschikken over de technologie van ons zustermerk Land Rover, maar dan toegespitst op rijomstandigheden waaronder je met een Jaguar zou willen rijden, zoals nat gras, sneeuw of ijs. Het is in ieder opzicht een uitermate capabele auto. Ik denk dat je een auto eenmalig aanschaft vanwege de looks, maar dat je een automerk opnieuw koopt als het aan je behoeften voldoet, of op sommige gebieden zelfs op je behoeften anticipeert. Dat doet de E-PACE volgens mij en ik weet zeker dat we er veel trouwe klanten mee zullen trekken. “DE ULTIEME BALANS TUSSEN SCHOONHEID EN PRAKTISCH NUT” OP JAGUAR TOEGESPITSTE PRESTATIES • Intuïtieve All Wheel Drive • Low Friction Launch • All Surface Progress Control • Active Driveline voor nog meer wendbaarheid • Geheel onafhankelijke wielophanging • Optioneel Adaptive Dynamics-systeem • Verfijnde multi-link achterwielophanging • Torque Vectoring voor beter bochtgedrag • Trekvermogen van 1800 kg 22 THE JAGUAR

De cijfers spreken voor zich. DE AUTOJOURNALIST EN MOEDER Overal ter wereld zijn SUV’s ERIN BAKER - MANAGING DIRECTOR het snelst groeiende segment CARS, THE TELEGRAPH van de automarkt. Kopers zijn dol op de hogere zit, grotere laadruimte, ruimte voor vijf passagiers en het veilige gevoel van vierwielaandrijving. De meeste mensen willen zo’n auto als praktisch vervoermiddel, vaak voor het gezin. Het is een grote aanschaf, dus willen we ook een mooi design met uitstraling. Premiummerken als Jaguar spelen een grote rol op de SUV-markt. Zowel het design als de aantrekkingskracht van het merk weegt zwaar mee. De F-PACE was een moedige stap en een die goed werd ontvangen. Met de E-PACE – die een maatje kleiner is – wordt er een heel nieuwe markt aangeboord. Als je naar de specificaties van de auto kijkt, is het duidelijk dat Jaguar dicht bij zijn dynamische roots is gebleven. Ik denk dat dit meer een auto voor liefhebbers is dan de meeste SUV’s. En hij zal huidige Jaguar-eigenaars niet teleurstellen, die misschien een F-TYPE hebben en er een SUV bij willen voor het gezin. Maar ook nieuwe klanten zullen blij zijn dat het merk-DNA is behouden. Als moeder van twee kinderen denk ik dat de rol van veelzijdige gezinsauto hem prima ligt. Het interieur heeft slimme details en de brede laadruimte is belangrijk voor gezinnen die boodschappen, vakantiekoffers of kinderfietsen kwijt moeten. De technici hebben hard gewerkt om achterin meer beenruimte te creëren – en dat is belangrijk. Als ik een sportauto voor dagelijks gebruik moest ontwerpen met een hoge zit en grote laadruimte, dan zou ik dit voor ogen hebben. “DE ROL VAN VEELZIJDIGE GEZINSAUTO LIGT HEM PRIMA” THE JAGUAR 23

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.