Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

MARKE SPANNING OP DE

MARKE SPANNING OP DE BAAN Jason Barlow kijkt achter de schermen in de week voorafgaand aan de Formule E-race in Mexico Stad om te zien hoe teamwork en een minutieuze voorbereiding Panasonic Jaguar Racing een boost geven PHOTOGRAPHY: LKJDÄLKJDF KJLÄKJ ÖÄÖK ; DFÄÖLKJÄLKDJ ÖÄDFÖÄ (2) 36 THE JAGUAR

Het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico Stad ligt op een imposante 2240 meter boven de zeespiegel. Hier kronkelt 2,1 kilometer asfalt door een van de vele parken die de met 22 miljoen inwoners uitpuilende megastad enigszins leefbaar maken. Tijdens het spitsuur begeven zich een verlammende 3,5 miljoen auto’s op de wegen van de stad, maar het Panasonic Jaguar Racing Team laat niets aan het toeval over. Integendeel: het schema in de week voorafgaand aan een evenement zoals de race in Mexico Stad is met militaire precisie uitgewerkt. Het begint op woensdagmiddag klokslag twaalf, als de ondersteunende crew toegang krijgt tot de garage om uit te laden, terwijl racetechnici en monteurs de eerste van vele briefings bijwonen die nodig zijn om het team op de hoogte te stellen als het op een nieuwe racelocatie aankomt. We nemen een exclusief kijkje bij de voorbereidingen zowel op als buiten de baan. FOTOGRAFIE: LAT PHOTOGRAPHY PHOTOGRAPHY: LKJDÄLKJDF KJLÄKJ ÖÄÖK ; DFÄÖLKJÄLKDJ ÖÄDFÖÄ (2) GOED VOORBEREID Mexico Stad zelf zorgt al voor unieke uitdagingen, zoals Jaguar-coureur Adam Carroll onthult: “We racen op bloedhete locaties, dus een paar sessies in een sauna zijn belangrijk om te acclimatiseren. Voor de race in Mexico hebben we ons samen met het team op Lough - borough University ook voorbereid op de grote hoogte, om onze cardiovasculaire hartslag te verbeteren.” Verder onderzoek en meer voorbereidingen worden uitgevoerd nog voor het team het Britse hoofdk wartier heeft verlaten. Carrolls raceengineer Patrick Coorey: “Als we op een nieuw circuit racen, vragen we vier weken van tevoren informatie op zoals CAD-tekeningen. We kijken meestal eerst naar een gedetailleerde rijsimulatiekaart. Die gebruiken we om verschillende opties te simuleren, de kenmerken van de baan te leren kennen en die te vergelijken met circuits die we al kennen. We zoeken de meest efficiënte wijze om tijdens een ronde energie te gebruiken en terug te winnen.” Dat is echter nog niet alles. “Omdat we nog nooit eerder op de circuits hebben gereden, kijken we zo snel mogelijk na de aankomst op woensdag naar afwijkingen van de simulaties”, aldus Carroll. “Kleinere gaten of hobbels zie je ter plekke pas, dus moeten we de baan uit de eerste hand leren kennen.” Voet aan de grond: race-engineer Patrick Coorey (rechtsboven) en het team verkennen het circuit THE JAGUAR 37

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.