Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

MARKE EFFICIËNTIE IS

MARKE EFFICIËNTIE IS TROEF “De Formule E kent veel verschillen en uitdagingen in vergelijking met andere racecategorieën, en vaak in positieve zin”, zegt Coorey over de opzet van de serie. “De massa van onze auto’s blijft constant in tegenstelling tot raceauto’s die brandstof verbranden en veel lichter worden naarmate de race vordert. “In raceauto’s zoek je per definitie de grenzen op, maar onze Formule E-coureurs moeten nog zuiniger rijden, dus leren ze om hun rijgedrag aan te passen zodat ze ieder beetje snelheid bij het ingaan en ronden van de bochten ten volle benutten en niets van hun vaart verloren laten gaan.” “Het vergt een grote gezamenlijke inspanning om deze klus te klaren, zowel in de voorbereiding als tijdens de race”, voegt coureur Mitch Evans toe. “Er komt een heel eigen remtechniek bij kijken om het potentieel van de regeneratie te benutten.” Iedere nieuwe locatie brengt haar eigen unieke uitdagingen met zich mee. Voor coureurs Adam Caroll (linksonder) en Mitch Evans (rechtsonder) staan er zowel fysieke als technische trainingen op het programma, op en buiten het circuit FEITEN EN CIJFERS TOTAAL AUTOGEWICHT 880KG INCLUSIEF COUREUR DE ENERGIE-OPBRENGST PER COUREUR TIJDENS DE RACE IS EQUIVALENT AAN 5,8 LITER LOODVRIJE BENZINE PRESTATIES: 0-100 KM/H IN 3 SECONDEN PHOTOGRAPHY: LKJDÄLKJDF KJLÄKJ ÖÄÖK ; DFÄÖLKJÄLKDJ ÖÄDFÖÄ (2) 38 THE JAGUAR

Het Panasonic Jaguar Racing team reist groepsgewijs naar de diverse racelocaties. Zo blijft iedereen op de hoogte van alle details naarmate de race nadert ONDER HOOGSPANNING De Formule E is bijzonder tijdsefficiënt: er wordt een enorme activiteit in een korte tijd geperst. Op vrijdag wordt de dag van 07.00 tot 23.00 uur in periodes van 30 minuten ingedeeld. Als er een nieuw teamlid is, krijgt die bijvoorbeeld essentiële ‘e-training’ om 08.30 uur. Elektriciteit heeft haar eigen uitdagingen en vergt een uniek oog voor detail dat je alleen bij deze serie aantreft, dus is het van groot belang dat iedereen volledig gebrieft is. Om 09.30 uur begint de FIA haar technische controles, terwijl de coureurs het circuit nawandelen om vervolgens vanaf 10.30 uur aan de verplichte media-activiteiten deel te nemen. Van 12.00 tot 20.00 uur worden de auto’s volledig opgeladen alvorens ze stickers met veiligheidsbarcodes en een verzegeling van de FIA ontvangen. Vanaf 23.00 uur wordt het ‘parc fermé’ afgegeven en is men klaar om te racen. De race zelf is intens, fel en zwaarbevochten. De Mexicaanse fans hebben het evenement in hun hart gesloten en het magnifieke stadiongedeelte van het Hermanos Rodríguez circuit zit overvol. De spanning is te snijden. Dat is niet alleen op de tribunes te merken; een race trekt gemiddeld 300.000 toeschouwers, terwijl er alleen al op Facebook en Twitter meer dan zes miljoen posts worden geplaatst. FOTOGRAFIE: LAT PHOTOGRAPHY PHOTOGRAPHY: LKJDÄLKJDF KJLÄKJ ÖÄÖK ; DFÄÖLKJÄLKDJ ÖÄDFÖÄ (2) ACHTERWIELOPHANGING De achterwielophanging beschikt over viervoudig verstelbare schokdempers met afblaasklep. VERSNELLINGSBAK De op maat gemaakte sequentiële versnellingsbak met paddel-shift van Jaguar Racing biedt de coureurs de juiste tools om de prestaties op te krikken. AANDRIJVING De I-TYPE wordt aangedreven door de MGU (Motor Generator Unit) van Jaguar Racing, die een enkele permanente magneet synchroon AC-machine bevat. Deze levert 200 kW brute kracht en wordt ondersteund door de MCU (Motor Control Unit) van Jaguar Racing plus een hoogefficiënte in koolstof omhulde omvormer. THE JAGUAR 39

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.