Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

INTERVIEW MAN VAN DE

INTERVIEW MAN VAN DE TIJD Jean-Claude Biver staat bekend om zijn ongekende gedrevenheid en opzienbarende creatieve strategieën. The Jaguar zocht de kleurrijke CEO en enfant terrible van de horloge-industrie op om te ontdekken wat hem inspireert en waarom een horloge een ziel nodig heeft TEKST: Michelle Mussler FOTOGRAFIE: Dirk Bruniecki Jean-Claude Biver is dé provocateur van de horlogebranche, de man die de horloges van ’s werelds grootste conglomeraat van luxeproducten LVMH – met beroemde merken als Hublot, TAG Heuer en Zenith – weer terug om de polsen wist te krijgen van grote sterren als Cristiano Ronaldo en Cara Delevingne. Terwijl de smartphone steeds vaker de plaats van het horloge inneemt om ons te vertellen hoe laat het is, heeft Biver de verkoop van LVMH’s horlogemerken niet alleen op peil weten te houden, maar zelfs voor groei gezorgd. Terwijl andere merken hun verkoopcijfers in 2016 met 15% zagen dalen, noteerde TAG Heuer een omzetstijging van maar liefst 12%. De kleurrijke CEO is inmiddels een uitdaging aangegaan: hij neemt het merk Zenith over van Aldo Magada, die het bedrijf begin 2017 verliet. Biver draait zelf als een perfect gekalibreerd Zwitsers uurwerk: hij staat om drie uur ’s nachts op, maakt in zijn streven naar perfectie werkweken van 80 uur, maar heeft geen plannen om het rustiger aan te doen. Hoe doet hij dat? We ontmoetten dit creatieve genie in Basel, de horlogehoofdstad van de wereld, om het hem zelf te vragen. Onderdeel van Jean-Claude Bivers strategie voor de nieuwe TAG Heuer Modular 45 smartwatch was de beslissing om de volledige productie terug in eigen hand te nemen. Daarvoor werd een compleet nieuwe productiefaciliteit gebouwd op het terrein van het TAG Heuer hoofdkantoor in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds U doet dit werk nu al 40 jaar, bent 68 en nog steeds stuurt u e-mails rond als de meeste mensen nog slapen. Waar komt die motivatie vandaan? Passie, niets meer en niets minder. Zonder passie was ik jaren geleden al gestopt. Als het werk niet leuk zou zijn, was ik al lang naar de Noordpool gereisd, of naar Bhutan. Of ik was weer gaan studeren, of naar de kunstacademie gegaan, gaan lezen, weer gaan sporten, voor mijn koeien zorgen, gaan wandelen – en zo kan ik nog wel even doorgaan. En nu staat er een marathon op het programma… Ja! Maar niet voor mijn zeventigste, dus pas over twee jaar! Ik ben net begonnen met trainen, maar ik heb ook nog veel andere projecten lopen. 42 THE JAGUAR

Oog voor de toekomst: Jean-Claude Biver ziet hoe de branche zich ontwikkelt voordat anderen het zien. Met dat bijzondere talent heeft hij in zijn carrière uitzonderlijke resultaten geboekt THE JAGUAR 43

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.