Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

DESIGN DE OPVOLGERS VAN

DESIGN DE OPVOLGERS VAN EAMES CHARLES EAMES ZOU DIT JAAR 110 ZIJN GEWORDEN. Samen met zijn vrouw Ray vormde Eames een van de belangrijkste designerduo’s in de 20e eeuw. Zij lieten een verbluffende hoeveelheid iconische meubels, producten, films, boeken en interieurs na, die model staan voor de kenmerkende stijl uit het midden van de vorige eeuw en tot op de dag van vandaag nog steeds zeer in trek zijn. Maar wat mogen we verwachten van de nieuwe generatie ontwerpers? Wie zet de komende jaren in navolging van Eames de traditie voort van radicaal, uitgesproken en tegelijkertijd smaakvol design? We nemen een kijkje bij enkele van de meest inspirerende vormgevers die nu het internationale podium bestormen. Wie van hen zullen straks worden beschouwd als de modernisten van deze nieuwe eeuw? TEKST: Henrietta Thompson FOTOGRAFIE: © PETR KREJČÍ 46 THE JAGUAR

STUDIO SWINE JAPAN/ENGELAND SWINE staat voor Super Wide Interdisciplinary New Explorers, en dat is precies wat deze twee designers zijn. SWINE is opgezet door de Japanse architect Azusa Murakami en de Engelse kunstenaar Alexander Groves. Net zoals Charles en Ray Eames zijn zij een echtpaar en zeer onderscheidend in hun vormgeving. Zij streven bewust naar een nieuwe richting in vormgeving en creativiteit die niet zozeer gericht is op het maken van mooie dingen (hoewel ze dat wel doen), maar op het ondervragen van de wereld en hoe die werkt. Ze passen vernieuwende, vernuftige processen en materialen toe, zoals menselijk haar, gesmolten blikjes en uit zee opgevist plastic om hun kunstwerken, films en luxeproducten te creëren – en altijd met een diepzinnige twist. Op de foto’s hun beroemde Fordlandia stoelen, gemaakt van zwavel, lijnolie en gevulkaniseerd rubber uit het Amazonegebied. THE JAGUAR 47

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.