Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

DESIGN BRUNNO JAHARA

DESIGN BRUNNO JAHARA BRAZILIË Brunno Jahara is een Braziliaanse designer die in Europa zijn opleiding volgde, naar Rio terugkeerde en uitgroeide tot het energieke boegbeeld van een frisse, nieuwe Braziliaanse designscene. Met prachtige, heldere producten en meubels vertolkt hij de Braziliaanse ziel in een internationale taal en helpt hij om dit immense, multiculturele land op de designkaart te zetten als een plek van vernieuwing, vakmanschap en een overvloed aan natuurlijke grondstoffen. Zijn eerste meubelcollectie, Neorustica, is vervaardigd van geverfd sloophout en vestigt de aandacht op de levensomstandigheden van bewoners van de favela’s en hun inspirerende vindingrijkheid. En de Batacuda­collectie met lampen, vazen en schalen van geanodiseerd aluminium is geïnspireerd op de pannen waar ze in de favela’s muziekinstrumenten van maken. FOTOGRAFIE: JAHARASTUDIO, ANDREAS BERGSAKER, MARCIN RUSAK 48 THE JAGUAR

ANDREAS BERGSAKER NOORWEGEN De Noorse vormgever Andreas Ferdinand Riise Bergsaker woont en werkt in Kopenhagen, waar hij is uitgegroeid tot een belangrijke naam in de zeer competitieve wereld van Scandinavisch design. Geen wonder dus dat hij is opgepikt door het populaire designmerk HAY om daar als vaste ontwerper aan de slag te gaan. Bergsaker heeft het talent om het gewone en alledaagse mooier te maken. Hij geeft zijn producten niet alleen fysieke, maar ook emotionele duurzaamheid. Het traditionele vakmanschap en de hoge mate van tastbaarheid maken stukken als deze Singularity vaas zeer gewild. Het zijn producten waar je nooit afscheid van wilt nemen. MARCIN RUSAK POLEN Marcin Rusak haalt zijn inspiratie uit bloemen, maar niet op een voorspelbare manier. Als derde generatie van bloementelers in de Poolse hoofdstad Warschau, is hij zijn leven lang al gefascineerd door de decoratieve mogelijkheden van de natuur. Maar na diepgaand onderzoek koos hij juist niet voor traditionele bladmotieven, maar stortte hij zich op het hergebruik van botanisch afval. Rusak maakt (zeer gewilde) meubels, verlichting en oppervlakken met een etherisch karakter. Door het gebruik van bloemen die in een speciale hars zijn gezet, spoort Rusak ons aan onze omgeving te verkennen, ons consumptiepatroon ter discussie te stellen en ons leven in een ander licht te zien. In zijn Flora Perma­collectie die hier staat afgebeeld heeft hij bloemen ‘bevroren’ in speelse patronen en vervolgens machinaal verwerkt om een gefossiliseerd marmereffect te creëren. THE JAGUAR 49

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.