Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

DESIGN STUDIO VIT ZWEDEN

DESIGN STUDIO VIT ZWEDEN Studio Vit is in 2010 in Stockholm opgericht door Helena Jonasson en Veronica Dagner. Hun achtergrond en vaardigheden in respectievelijk industriële vormgeving en mode en in communicatie-design gebruiken ze nu voor de creatie van meubels, verlichting en ruimten. Hun minimalistische, sterk op materialen gefocuste ontwerpen worden gekenmerkt door elegantie en poëtische zinnelijkheid. Of, in hun eigen woorden: “In een luidruchtige wereld kunnen delicate aspecten zoals verstilling enorme impact hebben.” FOTOGRAFIE: FLORENT TANET SET DESIGN: ELLA PERDEREAU, ULYSSE FRÉCHELIN 50 THE JAGUAR

NOÉ DUCHAUFOUR-LAWRANCE FRANKRIJK De Fransman Noé Duchaufour-Lawrance trad in de voetsporen van zijn vader die beeldhouwer was. Hij staat bekend om zijn gebruik van natuurlijke vormen en zijn vloeiende, organische lijnen. Hoewel zijn werk sterk esthetisch is, zijn de creaties, zoals meubels en interieurs, ook zeer functioneel. Duchaufour-Lawrance werkte onder meer als artistiek directeur van het wereldberoemde, Londense restaurant Sketch, waar zijn interieurs een attractie op zich waren. Vervolgens is hij zijn eigen studio begonnen en heeft hij gewerkt aan een reeks prestigieuze projecten, waaronder het ontwerp van de Air France businessclass lounges en retailconcepten voor merken als Yves Saint Laurent en Galerie BSL in Parijs. Zoals menig nieuw modernist vindt Duchaufour-Lawrance zijn inspiratie in de natuur, van kiezels tot landschappen en water. Zijn Naturoscopie I dat hieronder staat afgebeeld is geïnspireerd op de celstructuur van planten zoals je die door een microscoop ziet. WAYNE BURGESS Jaguar Studio Director, Productie en Design SVO Projecten, over het belang van tijdloos modern design ZELFDE TAAL “Er zijn duidelijke parallellen te trekken tussen de filosofie en producten van de nieuwe modernisten en het design van Jaguar. Uit het werk van kunstenaars als Noé Duchaufour-Lawrance – of het nu complete interieurs zijn, zoals zijn Air France lounge op Parijs CDG, of meubelstukken die hij maakte voor Habitat en Hermès – spreekt een elegantie en eenvoud in vorm en omvang die je ook terugziet in de ontwerpen van Jaguar. In zijn werk combineert hij met succes mechanische, lineaire elementen met meer natuurlijke, organische vormen op een manier die aansluit bij het ontwerp van Jaguars exterieurs en interieurs. De manier waarop hij de vorm van het object laat leiden door de materiaalkeuze is vergelijkbaar met hoe wij hout, aluminium en leer in het interieur (en exterieur, in het geval van aluminium) van onze auto’s verwerken. Tot slot is de manier waarop hij licht gebruikt en manipuleert om een sfeer van kalmte en weldaad te creëren, volledig analoog aan onze filosofie achter omgevingsverlichting in onze interieurs, namelijk de aandacht richten op belangrijke designelementen en het visueel optimaliseren van de beschikbare ruimte. Persoonlijk doet zijn werk mij vaak denken aan dat van de grote Eero Saarinen, die zelf sterk beïnvloed was door Eames – zo sterk zelfs dat hij een van zijn kinderen Eames heeft genoemd. Ik zie een duidelijke lijn van de ontwerptaal van Eames via Saarinen naar Duchaufour- Lawrance. Dit sterkt mij in mijn overtuiging dat design alleen tijdloos en duurzaam kan zijn als het in essentie puur, simpel en weloverwogen is.” THE JAGUAR 51

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.