Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

“WAT WIL JE NOG MEER

“WAT WIL JE NOG MEER IN HET LEVEN?” 62 THE JAGUAR

HET ULTIEME EENDAGSAVONTUUR Gewaagde stunts, verse poedersneeuw, een relaxte snack in de bergzon; het is dagelijkse kost voor de twee bevriende boardfanaten, Daniel Dingerkus (linksonder) en Basti Kuhn (rechtsonder) Sebastian ‘Basti’ Kuhn was pas 18 toen hij voor het eerst aan de voet van de Duitse Alpen arriveerde. Meteen na zijn eindexamen reisde hij in zijn eentje van zijn woonplaats Bamberg bij München naar het dorpje Garmisch, ingeklemd tussen Oostenrijk en Beieren aan de voet van de Zugspitze – met 2962 meter officieel de hoogste berg van Duitsland en bedekt met een imposante, besneeuwde gletsjer. Zonder baan of verplichtingen huurde hij een klein kamertje met alleen een bed en een geïmproviseerde keuken en bereidde zich voor op een leven als fulltime snowboarder. Zijn plan werkte. Als 34-jarige heeft hij naam gemaakt in de Duitse snowboardscene en heeft hij diverse sponsordeals en tijdschriftartikelen op zijn naam staan. “Ik ben uiteindelijk behoorlijk goed terechtgekomen”, zegt hij met een grijns, terwijl hij zijn ogen met een in handschoen gestoken hand tegen de ochtendzon beschermt. Hij neemt het maanlandschap van de offpistesporen in zich op en geeft er duidelijk blijk van dat hij blij is om op de Zugspitze terug te zijn. “Ik bedoel, wat wil je nog meer in het leven?” Maar Basti is hier niet om met ons van het uitzicht te genieten. Hij heeft iets speciaals gepland voor vandaag. De top van de Zugspitze is maar 120 km van het centrum van München verwijderd, waar toevallig een van de beroemdste stadsgolven ter wereld is, de Eisbachwelle. Hiermee is München een van de weinige regio’s waar je ’s ochtends in de bergen kunt snowboarden om ’savonds in de stad te gaan surfen. En wij zijn er zo getuige van hoe dat gaat. Voor dit plan moeten we om zes uur opstaan om naar de top van de Duitse Alpen te rijden, waar we de ochtend en vroege middag op de Zugspitze doorbrengen. Vervolgens rijden we terug naar München om de fameuze golf te pakken. Om aan te tonen dat zo’n ultieme actiedag wel degelijk mogelijk is, heeft Basti contact gelegd met de 24-jarige Daniel Dingerkus, een professionele surfer die in Beieren in een surffamilie is opgegroeid. Daniel is voor het surfen in de wieg gelegd. Hij begon op zijn derde met skiën en heeft sindsdien wakeboarden, windsurfen, kitesurfen, snowboarden en skateboarden aan het repertoire toegevoegd. “Zo gaat het hier”, zegt Daniel terwijl hij zijn skibril poetst en het dal voor hem in zich opneemt. “Als je op een plek woont waar de THE JAGUAR 63

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.