Views
3 years ago

The Jaguar #02

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Waar
 • Eerste
 • Zegt
 • Onze
 • Zoals
 • Twee
In dit nummer introduceren we de nieuwste telg van de Jaguar-familie, de E-PACE. F1-coureur Roman Grosjean vertelt over zijn passie voor Jaguar, terwijl het Panasonic Jaguar Racing-team een inkijkje biedt in onze activiteiten in de Formule E. Verder ontdekken we de ins en outs van een nieuwe sport, droneracing, en brengen we een unieke dag door met de XF Sportbrake.

F-TYPE “DE SVR

F-TYPE “DE SVR PRODUCEERT EEN SUPERGELUID. HET DESIGN IS AL EVEN GEWELDIG EN HIJ STRAALT AAN ALLE KANTEN SNELHEID UIT” “Mijn vader ging soms racen op een circuit en ik weet nog dat ik tegen mijn moeder zei: ‘Laten we met onze auto gaan.’ Toen ik met de Subaru Impreza de 180 km/h haalde, gilde ze het uit.” Op zijn 14e begon hij met karten en op zijn 18e stapte hij over op single-seaters. Een paar dagen na zijn 18e verjaardag moest hij het veel langzamer aan doen om met een Fiat Panda zijn reguliere rijbewijs te halen. Hij grinnikt bij de herinnering: “Ik herinner mij nog dat de instructeur na het rijexamen zei: ‘En nu mag je eindelijk sneller!’” Grosjean won zijn eerste trofee in 2003 toen hij alle tien de races van het Formule Lista Junior Kampioenschap won, maar het idee om F1-coureur te worden kwam pas later. “Voor een groot deel van mijn carrière racete ik puur voor mijn plezier”, bekent hij. “Pas toen ik de GP2-titel had gewonnen dacht ik: Als ik goed genoeg ben om de categorieën vlak onder de F1 te winnen, kan ik het daar misschien ook maken.” Ondertussen had hij voor de zekerheid ook een tweede loopbaan. “Ik werkte in 2007, 2008 en 2009 parttime bij een particuliere bank in Genève, zelfs tijdens mijn eerste jaar in de F1. Ik vond het belangrijk om iets van het echte leven te weten, ’s ochtends op te staan, een pak aan te trekken en naar kantoor te gaan. “Ik had geen achtergrond in het bankwezen, maar het bedrijf was een geweldige steun. Ik begon achter de balie en schopte het uiteindelijk tot portfolio assistent-manager.” WERKEN AAN DE DROOM Grosjean heeft vanaf 2012 in ieder F1-seizoen geracet, eerst met Lotus en nu bij Haas, is meer dan 100 keer aan de start verschenen en stond tien keer op het podium. Het is zijn droom om tweevoudig F1-kampioen te worden en Le Mans te winnen, maar hij geeft toe dat het nog heel wat werk zal vergen om die doelen te verwezenlijken. “Dat wil ik bereikt hebben als ik stop en het is iets waar ik al als kind van droomde. Maar je moet de combinatie hebben Officiële brandstofverbruik voor de F-TYPE SVR in l/100 km: Stad 16,2 Buitenweg 8,5 Gecombineerd 11,3 CO 2-emissies in g/km: 269 Deze cijfers zijn slechts ter vergelijking en kunnen afwijken in de praktijk 72 THE JAGUAR

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.