spark44
Views
6 years ago

The Jaguar #03

 • Text
 • Jaguar
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Eerste
 • Auto
 • Formule
 • Waar
 • Kunt
 • Twee
 • Eigen
In de nieuwste editie van The Jaguar onthullen we onze nieuwe aanwinst, de compacte, sportieve en praktische E-PACE, die waar hij ook verschijnt de aandacht opeist. Terwijl we ons opmaken om in 2020 elke Jaguar beschikbaar te maken met elektrische aandrijving, belichten we hoe onze grensverleggende autosportactiviteiten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe Jaguars, van autosportgeschiedenis op Le Mans tot de brute XE SV Project 8 op de Nürburgring en onze deelname aan het revolutionaire FIA Formule E-kampioenschap.

De Curve EIND 2017 /

De Curve EIND 2017 / BEGIN 2018 REIZEN Bestemming Zagreb Het is cool, heeft historie, een bruisend uitgaansleven en heerlijk eten: geen wonder dat Zagreb door Lonely Planet is uitgeroepen tot Europese topbestemming voor 2017. De uitgever van reisgidsen noemde de hoofdstad van Kroatië ‘kosmopolitisch en spraakmakend’. En terecht: Zagreb combineert oude tradities in de bovenstad met een uitgestrekte benedenstad. De twee zijn verbonden door wat de kortste kabelbaan ter wereld kon zijn. Zagreb heeft het helemaal: door de stad verspreide bankjes waar je zowel jezelf als je telefoon kunt opladen, kunstinstallaties in de ondergrondse tunnels voor het snel doorkruisen van de stad en knalrode parasols ter beschutting van de vers geplukte aardbeien op de Dolacmarkt, een dagelijkse openluchtmarkt naast het Ban Jelačić-plein. In de hele stad zijn rustige parken waar je kunt zonnebaden naast designerboetieks en terrasjes, terwijl je in het aparte Museum van verbroken relaties enkele meters verwijderd bent van het schilderachtige tegeldak van de Sint-Marcuskerk. Maar Zagreb moet je zelf beleven: ga op een zwoele avond naar het terras van Kino Europa, bestel een heerlijk drankje en geniet van de meest veelbelovende stad van Europa in al haar glorie. Plan uw trip op infozagreb.hr 10 THE JAGUAR

“ DESIGN “DIT IS OP EN TOP EEN JAGUAR SPORTAUTO EN OP EN TOP EEN F-TYPE. WE HEBBEN HET DESIGN-DNA NIET VERDUND, MAAR TOCH HEEFT DEZE AUTO ZIJN EIGEN UNIEKE KARAKTER” Ian Callum, Director of Design OFFICIËLE VERBRUIKSCIJFERS VOOR DE F-TYPE 2.0-LITER I4 300 TURBO BENZINE IN L/100KM: binnen bebouwde kom 8,8; buiten bebouwde kom 6,2; gecombineerd 7,2; CO 2-uitstoot g/km: 163. Deze cijfers zijn slechts ter vergelijking en kunnen in de praktijk afwijken. PERFORMANCE Tot de vierde macht De krachtigste viercilinder die ooit in een productiemodel van Jaguar is getakeld is nu te vinden in de nieuwe Jaguar F-TYPE, een pure sportauto die zowel uiterst dynamisch als efficiënt is. De motorreeks in deze bekroonde, geheel uit aluminium vervaardigde tweezitter is nu uitgebreid met de geavanceerde 2.0-liter 300 pk (220 kW) Ingenium turbobenzinemotor, die uitzonderlijke prestaties levert. De nieuwe viercilinder F-TYPE levert een bijna onthutsende 150 pk (110 kW) per liter – het hoogste specifieke vermogen van alle F-TYPE-motoren. De turbokrachtbron is daarnaast liefst 16% efficiënter in het verbruik dan de 340 pk (250 kW) V6 en heeft een CO 2-uitstoot van 163 g/km, terwijl hij in slechts 5,7 seconden van 0-100 km/h sprint. “De prestaties zijn uitzonderlijk voor een motor van deze afmetingen en daar staat ook nog eens een verbeterd verbruik en een gunstigere prijs tegenover, waardoor de Jaguar F-TYPE toegankelijker is dan ooit tevoren”, aldus Ian Hoban, Vehicle Line Director voor de F-TYPE. Deze nieuwste F-TYPE is 52 kg lichter dan de volgende motor (340 pk) in de reeks, wat cruciaal is voor de verbeterde wendbaarheid van de viercilinder. “Het meeste gewichtsverlies zit boven de vooras, waardoor de auto heerlijk uitgebalanceerd en superbehendig is”, vertelt Erol Mustafa, Chief Product Engineer, Jaguar Sports Cars. “Dit is op en top een Jaguar sportauto en op en top een F-TYPE”, aldus Ian Callum, Director of Design. “We hebben het design-DNA niet verdund, maar toch heeft deze auto zijn eigen unieke karakter.” Het beste van twee werelden. Ideaal, toch? Ontdek meer en stel uw eigen auto samen op jaguar.com THE JAGUAR 11

Copied successfully!
 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.