spark44
Views
6 years ago

The Jaguar #03

 • Text
 • Jaguar
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Eerste
 • Auto
 • Formule
 • Waar
 • Kunt
 • Twee
 • Eigen
In de nieuwste editie van The Jaguar onthullen we onze nieuwe aanwinst, de compacte, sportieve en praktische E-PACE, die waar hij ook verschijnt de aandacht opeist. Terwijl we ons opmaken om in 2020 elke Jaguar beschikbaar te maken met elektrische aandrijving, belichten we hoe onze grensverleggende autosportactiviteiten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe Jaguars, van autosportgeschiedenis op Le Mans tot de brute XE SV Project 8 op de Nürburgring en onze deelname aan het revolutionaire FIA Formule E-kampioenschap.

8.30 UUR SW1 Er is geen

8.30 UUR SW1 Er is geen betere manier om de dag te beginnen dan een ontbijt met een creatieve twist. Dat vinden we in de bakkerij van Dominique Ansel in Belgravia, een wijk in het zuidwesten van Londen. Hier vind je de ‘cronut’, een uit New York afkomstige kruising tussen een donut en een croissant, op het menu. De onze is gevuld met een exquise crème van witte perzik en frambozensaus. De van origine Franse patissier verkoopt zijn uitvinding alleen in New York, Tokio en nu dus Londen. Als je in zo’n heerlijke cronut bijt, de kleverige Banoffee Paella, hartige Welsh Rarebit croissant of bevroren S’mores, snap je meteen waarom er zoveel vraag is naar deze ondeugende traktaties. De volwassenen spoelen het lekkers weg met koffie, de kinderen met warme chocolademelk of sap en wij allemaal met water. Dan is het tijd voor de eerste (non-food) activiteit van de dag. We stappen in de nieuwe Jaguar E-PACE, die zoals te verwachten was veel bekijks trekt. De compacte E-PACE valt op, maar heeft toch de familietrekken van Jaguar: hij heeft iets van de gespierde wielkasten van de sportieve F-TYPE, met verticale koplampen en ranke, horizontale achterlichten. Bijgestaan door een rits ondersteunende functies rijden we door Londen. De hoge zitpositie maar compacte eigenschappen van de E-PACE zijn duidelijk op een stadse omgeving gericht. De besturing voelt stevig maar wendbaar aan en algauw passeren we de London Eye en Parliament Square, waarna de auto de benen mag strekken richting het Castle Climbing Centre in lommerrijk Manor House, in Noord-Londen. 20 THE JAGUAR

11.00 UUR N4 Het klimcentrum is gehuisvest in een Victoriaans gemaal dat in 1842 werd vermomd als kasteel omdat de omwonenden geen industrieel gebouw om de hoek wilden. Het is al enige tijd een van de grootste klimcentra van Europa. Hoewel het bij het grote publiek niet zo bekend is, komen er per maand toch zo’n 25.000 klimmers naar deze unieke plek om gebruik te maken van diverse klimmuren en -faciliteiten en een abseilwand van dertig meter in een van de torens. Onze dochters van twaalf en dertien hadden weinig aansporing nodig om zich in een klimharnas te hijsen en de eerder genuttigde calorieën te verbranden. Zodoende hadden mijn vrouw en ik even tijd om een eindje verderop een goed bewaard geheim te bezoeken: Londens nieuwste en enige selvedge-jeansmakers, Blackhorse Lane Ateliers. Hier tracht de Turks-Koerdische eigenaar en modeveteraan Han Ates de wegwerpmode te bestrijden met prachtig gedetailleerde spijkerbroeken. Daarbij wordt gelet op betaalbaarheid, kwaliteit en ecologische voetafdruk, van productie tot distributie. Als je de uit één stuk geconstrueerde gulp van hun topmodel jeans opent, de stof voor de zakken voelt – die zwaarder is dan de spijkerstof zelf van andere merken – en de tien denimkunstenaars achter de industriële machines aan het werk ziet, dan weet je dat je hier een met liefde gemaakte broek aanschaft. En zoals gebruikelijk in een stad waar mensen zelden maar één ding tegelijk doen, kun je hier ook lunchen terwijl je jeans, shirt of jack vermaakt wordt. Boven: Wendbaar en sportief in de stad – dat geldt zowel voor Castle Climbing als voor de E-PACE. Onder: Han Ates, de drijvende kracht achter de fiere, onafhankelijke denimspecialisten van Blackhorse Lane Ateliers

Copied successfully!
 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.