Views
3 years ago

The Jaguar #03

 • Text
 • Jaguar
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Eerste
 • Auto
 • Formule
 • Waar
 • Kunt
 • Twee
 • Eigen
In de nieuwste editie van The Jaguar onthullen we onze nieuwe aanwinst, de compacte, sportieve en praktische E-PACE, die waar hij ook verschijnt de aandacht opeist. Terwijl we ons opmaken om in 2020 elke Jaguar beschikbaar te maken met elektrische aandrijving, belichten we hoe onze grensverleggende autosportactiviteiten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe Jaguars, van autosportgeschiedenis op Le Mans tot de brute XE SV Project 8 op de Nürburgring en onze deelname aan het revolutionaire FIA Formule E-kampioenschap.

XF SPORTBRAKE De

XF SPORTBRAKE De Noord-Ierse kust biedt lange gouden zandstranden, geheime baaitjes, dalen met een adembenemend uitzicht en ruige, kale rotsen. Dit gebied is wereldberoemd om zijn uitmuntende schoonheid en om de uitstekende, vaak uitgestorven wegen die door het gevarieerde landschap slingeren. Maar naast het fraaie landschap en de rijomgeving was er nog een minder voor de hand liggende reden dat we deze streek wilden bezoeken. En dat is de wind. De meeste dagen staat er langs deze wilde kustlijn een door de Golfstroom verwarmde, aanhoudende bries. Die zorgt voor de ruisende branding, een subtiel achtergrondgeluid dat het visuele spektakel onderstreept en van iedere wandeling een avontuur maakt. Dat zie je bijvoorbeeld in de hitserie Game of Thrones, die grotendeels in Noord-Ierland gefilmd is, vooral aan de kust bij de fameuze Giant’s Causeway. De wind doet in het fantasyfenomeen menig baard of gewaad wapperen en is evenzeer een personage als Ned Stark. Bovendien maakt de wind de kust van Ulster geknipt voor ‘windsporten’ en we ontmoeten twee extraverte plaatselijke legenden die dankbaar profiteren van de gratis aandrijving voor hun extreme waaghalzerij. ‘Cloudsurfer’ Phil Barron is waarschijnlijk de meest ervaren paraglider van Ierland en een gediplomeerd instructeur, terwijl Robert Finlay meervoudig Iers kampioen kitebuggyen is. Het duo is al tien jaar bevriend en ze waarschuwen elkaar als er een gunstige wind waait. Als ze op het uitgestrekte Benonestrand bij elkaar komen voor een barbecue, komt Robert met 100 km/h over het strand aanracen terwijl Phil letterlijk uit de lucht komt vallen. Met beide sporten is een berg materialen gemoeid, dus dit is een prima gelegenheid om de laadruimte van de nieuwe Jaguar XF Sportbrake te testen. In het vorige nummer plaatsten we de eerste foto’s van deze nieuwe auto, maar van dichtbij gezien kun je je amper voorstellen dat hij met zijn ranke, typische Jaguar-profiel een laadruimte van maar liefst 565 liter (of 1700 liter met de stoelen neergeklapt) herbergt. Onder Ian Callum heeft Jaguars designteam het bekroonde exterieur van de XF sedan behouden, van de assertieve, verticale neus tot de naar achter doorlopende knik in de voorportieren. Vanaf de achterportieren tot aan de staart heeft de nieuwe XF Sportbrake de typische PHOTOGRAPHY: LKJDÄLKJDF KJLÄKJ ÖÄÖK ; DFÄÖLKJÄLKDJ ÖÄDFÖÄ (2) 58 THE JAGUAR

PHOTOGRAPHY: LKJDÄLKJDF KJLÄKJ ÖÄÖK ; DFÄÖLKJÄLKDJ ÖÄDFÖÄ (2) Bottom left: Exuding confidence, this most dynamic and capable of SUVs has a striking presence when finished in the unique Velocity Blue with optional carbon kit and 22 inch wheels THE JAGUAR 59

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.