Views
3 years ago

The Jaguar #03

 • Text
 • Jaguar
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Eerste
 • Auto
 • Formule
 • Waar
 • Kunt
 • Twee
 • Eigen
In de nieuwste editie van The Jaguar onthullen we onze nieuwe aanwinst, de compacte, sportieve en praktische E-PACE, die waar hij ook verschijnt de aandacht opeist. Terwijl we ons opmaken om in 2020 elke Jaguar beschikbaar te maken met elektrische aandrijving, belichten we hoe onze grensverleggende autosportactiviteiten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe Jaguars, van autosportgeschiedenis op Le Mans tot de brute XE SV Project 8 op de Nürburgring en onze deelname aan het revolutionaire FIA Formule E-kampioenschap.

MARKE MET DE OM DE POLS

MARKE MET DE OM DE POLS BEVESTIGDE, WATER- BESTENDIGE ACTIVITY KEY KUN JE DE AUTO OP SLOT DOEN EN DE HOOFDSLEUTEL IN DE SPORTBRAKE LATEN Hij heeft minder laadruimte nodig dan Phil. Robert zegt dat hij drie gedemonteerde buggy’s in de XF Sportbrake kan krijgen, met de gesplitste achterbank deels neergeklapt. Maar de buggy die hij vandaag heeft is een racekart uit één stuk, die op een aanhanger moet worden vervoerd. Dat is geen probleem aangezien onze Sportbrake de optionele elektrisch te bedienen trekhaak heeft, die wegklapt als je hem niet nodig hebt. Deze heeft een trekkracht van twee ton, en een grote aanhanger voorttrekken over het losse, gladde, natte strand wordt door de All-Surface Progress Control een stuk minder lastig gemaakt. Je schakelt de snelheid in die je wilt rijden, zet je voet op de bodem en laat de auto het werk doen: die bedient gas, transmissie en ABS-respons voor een naadloze, slipvrije rit. Was de wind ook maar zo voorspelbaar. Het probleem met deze gratis stuwkracht is dat hij niet altijd voorhanden is, of ineens een stuk krachtiger wordt. Robert komt vaak bij dageraad of ’s avonds laat naar Benone als de omstandigheden precies goed zijn. Phil komt later, als de omstandigheden zijn verbeterd en hij vanaf de lage duintoppen kan opstijgen. “Het is niet makkelijk om hier te vliegen”, zegt hij. “De wind is veranderlijk en soms te krachtig. Als je hier kunt vliegen, kun je overal vliegen." Vanuit de comfortabele cabine van de XF Sportbrake kijken we over het Benonestrand uit op de blauwe Atlantische Oceaan, met links het schiereiland Inishowen in County Donegal in de Ierse Republiek, rechts de imposante Mussenden Temple balancerend op een klif boven Downhill en recht vooruit het Schotse eiland Islay aan de noordelijke horizon. Er zijn ergere manieren om de tijd door te brengen als de wind niet wil meewerken dan de spullen in de laadruimte te laten, koffie te halen bij een strandhut en een praatje te maken met de streekbewoners. De wind is misschien veranderlijk, maar het schitterend uitzicht over Noord-Ierland is permanent. Bezoek jaguar.com om uw auto samen te stellen en accessoires te kiezen Linksboven: De optionele Activity Key is ideaal als je buiten gaat sporten. Rechtsboven: De Sportbrake heeft een panoramadak over de volle lengte. Rechtsonder: twaalfvoudig Iers kitebuggy kampioen Robert Finlay 64 THE JAGUAR

OFFICIËLE VERBRUIKCIJFERS VOOR DE XF SPORTBRAKE-REEKS IN L/100 KM: binnen bebouwde kom 5,6-8,5; buiten bebouwde kom 3,9- 5,9; gecombineerd 4,5-6,8; CO 2-uitstoot in g/km: 118-155. Deze cijfers zijn slechts ter vergelijking en kunnen in de praktijk afwijken. PHOTOGRAPHY: LKJDÄLKJDF KJLÄKJ ÖÄÖK ; DFÄÖLKJÄLKDJ ÖÄDFÖÄ (2) THE JAGUAR 65

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.