Views
3 years ago

The Jaguar #03

 • Text
 • Jaguar
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Eerste
 • Auto
 • Formule
 • Waar
 • Kunt
 • Twee
 • Eigen
In de nieuwste editie van The Jaguar onthullen we onze nieuwe aanwinst, de compacte, sportieve en praktische E-PACE, die waar hij ook verschijnt de aandacht opeist. Terwijl we ons opmaken om in 2020 elke Jaguar beschikbaar te maken met elektrische aandrijving, belichten we hoe onze grensverleggende autosportactiviteiten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe Jaguars, van autosportgeschiedenis op Le Mans tot de brute XE SV Project 8 op de Nürburgring en onze deelname aan het revolutionaire FIA Formule E-kampioenschap.

JAGUAR CLASSIC KLASSIEKE

JAGUAR CLASSIC KLASSIEKE WERKEN JAGUAR LAND ROVER CLASSIC HEEFT EEN NIEUWE FACILITEIT GEOPEND VOOR ZIJN KLASSIEKERS. ALLE SALES, SERVICE, ONDERDELEN EN RESTAURATIE-ACTIVITEITEN KOMEN HIER SAMEN ONDER ÉÉN DAK D e gloednieuwe Jaguar Land Rover Classic Worksgarage is de grootste in haar soort ter wereld, en zal de harten van menig eigenaar van een Land Rover of Jaguar-klassieker sneller doen slaan. De faciliteit in Coventry meet maar liefst 14.000 m 2 , heeft een speciale showroom en een werkplaats met 54 individuele plekken voor service en reparatie van alle Jaguar en Land Rovermodellen die al meer dan tien jaar uit productie zijn. Jaguar-eigenaars die hun eigen auto hier willen laten restaureren, kunnen gebruikmaken van de expertise die ook wordt gebruikt voor de productie van de Legends Continued en Reborn Legends-auto’s. Er werken momenteel meer dan 80 specialisten op de Classic Works, velen met tientallen jaren ervaring in de reparatie en restauratie van klassieke modellen. De verwachting is dat er aan het eind van 2017 maar liefst 120 monteurs zullen werken. Tim Hannig, Directeur Jaguar Land Rover Classic (rechtsboven) zegt: “Onze mensen vormen met hun kennis en expertise het hart van Jaguar Land Rover Classic. Er zijn wereldwijd meer dan anderhalf miljoen klassieke voertuigen van Jaguar en Land Rover. Wij investeren in traditionele constructie- en reparatievaardigheden zodat de eigenaars deze klassiekers met hun glorieuze verleden ook een glorieuze toekomst kunnen bieden.” De werkplaats is onderverdeeld in zones voor demontage, restauratie en assemblage. De specialisten die hier werken hebben toegang tot meer dan 30.000 gegarandeerd originele onderdelen. Dankzij de korte lijnen met de fabrieken van Jaguar Land Rover kunnen ze ook gebruikmaken van geavanceerde technologieën als 3D-scannen en Computer Aided Design, waarmee onderdelen kunnen worden nagemaakt die anders te duur zouden zijn om opnieuw in serie te produceren. Liefhebbers die op zoek zijn naar een klassieke Jaguar kunnen kiezen uit een reeks van modellen, van een opknapper tot een auto voor dagelijks gebruik of een showauto, stuk voor stuk geselecteerd door de experts van het Jaguar Land Rover Classic Works Legends-team. U kunt zelf het vakmanschap en de expertise van dichtbij komen ervaren en de speciale Jaguar Land Rover Classic-collectie van 500 voertuigen bewonderen tijdens een van onze Classic Works-rondleidingen, die het hele jaar door gehouden worden. Bekijk al onze services of boek online een rondleiding op jaguar.com/classic 74 THE JAGUAR

De Jaguar XJ220 heeft zijn eigen zone, waar ervaren technici met speciaal gereedschap werken aan deze supercar met een topsnelheid van 340 km/h. Sommigen van hen werkten 25 jaar geleden ook al aan de eerste productie-uitvoering THE JAGUAR 75

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.