Views
2 years ago

THE JAGUAR #04

 • Text
 • Jaguar
 • Auto
 • Nieuwe
 • Elektrische
 • Eerste
 • Waar
 • Jaar
 • Wereld
 • Zoals
 • Zegt
Een spannende rit met de elektrische New Jaguar I-PACE door de Portugese Algarve | Achter de schermen bij de creatie van de revolutionaire I-PACE | Een nieuwe visie op klassiek: ontdek de E-Type Concept Zero | Vijftig jaar van de iconische XJ sedan | Exclusief interview met tennisster Johanna Konta | Zorgen supercomputers voor een revolutie in de kunstwereld? 

Ze rijden met

Ze rijden met vertrouwen, zijn niet bang om snelheid te maken en uit hun opgewekte gezichten blijkt dat ze zich uitstekend vermaken. DE LAATSTE RONDE: DE IJSTREK Nu ze hebben laten zien wat ze achter het stuur kunnen, staan de twee schaatsers te popelen om nog een keer het ijs op te gaan, maar dan onder hun voorwaarden: ze willen op hun schaatsen worden voortgetrokken door de Jaguars… Het vergt ze de nodige overredingskracht, maar uiteindelijk gaan de instructeurs akkoord. Terwijl de zon al zakt, staan ze in volle race-uitrusting bij een speciaal geprepareerde strook van 300 meter prachtig schoon ijs. “Ik heb altijd al eens in zo’n prachtige omgeving willen schaatsen”, zegt Tamara, waarna ze er met lange halen vandoor gaat. Na een paar opwarmrondes zijn ze er klaar voor. De F-PACE staat te wachten, voorzien van een lange sleepkabel. Mirko pakt de kabel, hurkt neer en geeft een signaal aan Andre. De auto maakt snelheid en de Fin wordt steeds sneller voorgetrokken, het heeft veel weg van een ijzige versie van wakeboarding. “Dat was 75 km/h”, zegt Andre over de radio als ze het einde van het parkoersen bereiken. “Oké”, merkt Tamara op, “Dan wil ik 80 km/h.” Weer komt die sportieve drang naar boven om te willen winnen. Als ze terug komt schaatsen na haar ‘trektocht’, staat Mirko al klaar. Hij wil het met 100 km/h proberen. Beiden doen het gemakkelijk lijken, en erkennen met tegenzin dat het parkoersen te kort is om nog harder te gaan. “Ik zie er nu al naar uit het de rest van de jongens op tour te vertellen”, zegt Mirko enthousiast. “Als we volgend jaar terugkomen, maak dan graag een langere baan!” Gesloten parkoersen en speciaal aangelegde banen. Professionele coureurs en atleten. Alle activiteiten onder leiding en toezicht van opgeleide instructeurs en experts. JAGUAR LAND ROVER ICE ACADEMY De bevroren meren bij Arjeplog, aan de rand van de Zweedse poolcirkel, vormen een ideale locatie om kennis te maken met het rijden op sneeuw en ijs. Onder leiding van expertinstructeurs van de Ice Academy leren bezoekers een reeks vaardigheden op verschillende parkoersen, van driften tot precisiesturen. Dit alles vanachter het stuur van enkele van de meest bekwame auto’s ter wereld. Maar er is meer dan autorijden. Het gebied heeft een adembenemend landschap met besneeuwde vergezichten, betoverende bossen en natuurlijk het spectaculaire noorderlicht. Maak een autotocht naar de poolcirkel, ga ‘offroad’ op een sneeuwscooter of geniet van een sledetocht met husky’s door verlaten bossen. U kunt ook meer over de plaatselijke Sami-rendierherders te weten leren komen met een bezoek aan het Silvermuseetmuseum of het Båtsuoj Samicentrum, beide in Arjeplog. Al deze activiteiten kunnen geboekt worden via het Jaguar Land Rover Experience Centre. Voor meer informatie en reserveringen, zoek online op Jaguar Ice Academy 54 THE JAGUAR

“WAT EEN GEWELDIGE BELEVENIS. IK HEB HIER AL HEEL LANG VAN LOPEN DROMEN” MIRKO LAHTI THE JAGUAR 55

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.