Views
3 years ago

THE JAGUAR #05

  • Text
  • Jaguar
  • Auto
  • Elektrische
  • Heel
  • Nieuwe
  • Eerste
  • Jaar
  • Alleen
  • Waar
Ontdek een andere kant van Eva Green | Wordt uw volgende taxi een zelfrijdende Jaguar I-PACE? | Wat is er nodig om het ronderecord te breken op de Nordschleife van de Nürburgring? | Spannende autosport met Jaguar’s nieuwe, compleet elektrische raceserie | Close-up van de special editions van de XE en XF: de 300 SPORT

Voorwoord WAT

Voorwoord WAT ONDERSCHEIDT EEN JAGUAR VAN DE REST? CHIEF COMMERCIAL OFFICER FELIX BRÄUTIGAM DUIKT IN DE MERKIDENTITEIT EN VERTELT WAT DE INGREDIËNTEN ZIJN VAN EEN UNIEK VERHAAL Elk mooi verhaal heeft een mooi begin. Dat van ons gaat bijna 96 jaar terug, toen Sir William Lyons op slechts 21-jarige leeftijd de Swallow Sidecar Company oprichtte. Sindsdien, van de 2,5-liter SS tot de D-type die Le Mans won tot de luxueuze XJ, kan Jaguar’s geschiedenis worden samengevat als baanbrekend en stoutmoedig. We hebben ons er altijd hard voor gemaakt om auto’s te ontwikkelen die niet alleen toonaangevend zijn op het gebied van design en techniek, maar die ook een individueel karakter uitstralen. Deze drang om tegen de stroom in te gaan en om naar het buitengewone te streven zit verankerd in het DNA van Jaguar en u vindt dit overal terug in dit nummer. Zo ontmoeten we de enigmatische Franse actrice Eva Green, die een hoofdrol vertolkt in Jaguar’s nieuwe marketingcampagne. Het voormalige Bond-meisje is beslist enig in haar soort en dat uit zich op verschillende manieren, van de filmrollen die ze kiest tot haar ongebruikelijke hobby’s en aparte gevoel voor mode. In een diepte-interview (pag. 42) vertelt Green hoe het is om te trainen voor astronaut, wie ze het liefst als reisgezel heeft en nog meer. De beroemde autojournalist Henry Catchpole gaat op Sicilië op stap met twee indrukwekkende Jaguars, de XE 300 Sport en de Project 8 van Special Vehicle Operations (pag. 20). Na een tocht vol avontuur op enkele van de mooiste wegen ter wereld, doet hij verslag van twee heel speciale auto’s, die gebouwd zijn om uit te blinken op de weg en het circuit. We bouwen al onze auto’s voor zintuigelijk genot, een filosofie die gedeeld wordt door de ‘sensatiezoekers’ die we op pagina 58 aan het woord laten, van circuitontwerper Hermann Tilke tot skipiste-ontwerper Bernhard Russi. Het tarten van het gewone en bekende betekent ook dat we altijd onze horizon willen verleggen en een spannende toekomst willen creëren. De investering die Jaguar momenteel doet in elektrische techniek is een goed voorbeeld van dit credo. Eerder dit jaar lanceerden we de eerste geheel elektrische sport-SUV ter wereld, de Jaguar I-PACE. In dit nummer stellen we u voor aan het eerste team van de nieuwe Jaguar eTROPHY-raceklasse (pag. 70) die deze maand van start gaat met een deelnemersveld dat uitsluitend gebruik maakt van de Jaguar I-PACE. En op pagina 50 onthullen we hoe de I-PACE de toekomst van mobiliteit gaat vormgeven, nu Jaguar een samenwerking is gestart met de autonome taxiservice Waymo. Eén ding is zeker, ons verhaal is nog lang niet afgelopen. Veel leesplezier en hartelijk dank dat u deel uitmaakt van ons verhaal! Felix Bräutigam Chief Commercial Officer, Jaguar 6 THE JAGUAR

JAGUAR SERVICE ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG VOOR UW JAGUAR BUITENGEWONE SERVICE. ONDUBBELZINNIGE PRESTATIES. Of uw Jaguar nu een servicebeurt, wintercheck of accessoires nodig heeft, niemand kent uw auto zo goed als uw Jaguar dealer. Onze hooggekwalificeerde technici bieden u gegarandeerd de beste zorg en service om uw Jaguar in topconditie te houden. Bezoek ons onderhoudsteam bij uw lokale Jaguar dealer. U vindt er alles wat u nodig heeft voor uw Jaguar.

 

Jaguar Magazine

 

Jaguar Magazine is een ode aan creativiteit, met exclusieve artikelen die de zintuigen prikkelen, van verleidelijk design tot geavanceerde technologie.

In dit nummer verkennen we de creativiteit van de Braziliaanse meesters die de elegante kunst van capoeira creëerden, maar ook die van Ierse kunstenaars die oude en nieuwe cultuur met elkaar verenigen. Ook ontdekt u de creatieve lijn die van Victoriaans behang naar de iPhone loopt. En het multitalent Riz Ahmed, acteur en performer, legt uit waarom nu het juiste moment is om zijn ware ik aan de wereld te onthullen.

© JAGUAR LAND ROVER LIMITED 2020

Registered Office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF
Registered in England No: 1672070
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving.
Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.